MHTE: 0206E60000529700
Member of HATTA : 1864

Τελευταία Άρθρα

+30 210 3232888
+30 210 3232322
Καραγεώργη Σερβίας 4, Αθήνα, Σύνταγμα, 10562
[email protected]

Αχαία – Πάτρα – Μονή Αγίας Λαύρας – Ελαιώνας – Σπήλαιο Λιμνών

Αναχωρήσεις: Καθημερινά
3 Ημέρες
Πρόγραμμα(Εκτύπωση)
1ηΜέρα

1η Ημέρα

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ (Νέο Αρχαιολογικό μουσείο – Achaia Clauss) – ΑΙΓΙΟ Συγκέντρωση στο σχολείο νωρίς το πρωί.  Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Πάτρα. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση θα φτάσουμε στον Προορισμό μας. Πρώτη μας επίσκεψη το αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών που στεγάζεται και λειτουργεί από το 2009 σε νεόδμητο κτήριο που κατασκευάστηκε για τον σκοπό αυτό καθώς το μέχρι τότε Μουσείο στεγαζόμενο σε μικρό διατηρητέο κτήριο δεν ανταποκρινόταν στις σύγχρονες απαιτήσεις της τρίτης σε μέγεθος πόλης της Ελλάδας με μεγάλο λιμάνι και συνεχή οικονομική-κοινωνική-πολιτιστική ανάπτυξη. Στην έκθεσή του μουσείου παρουσιάζονται ευρήματα που προέρχονται από την Πάτρα, την ευρύτερη περιοχή της και τη Δυτική Αχαΐα γενικότερα, και καλύπτουν όλο το φάσμα της αρχαιότητας από το 3000 π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. Σκοπό έχει να ικανοποιήσει τα ενδιαφέροντα του ειδικού επιστήμονα, του μελετητή, του μαθητή και τέλος να προβάλει την αρχαία ιστορία και τέχνη της περιοχής. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το περίφημο εργοστάσιο παραγωγής οίνου της ACHAIA CLAUSS, όπου θα ξεναγηθούμε στους χώρους παραγωγής οίνου και της περίφημης ‘μαυροδάφνης’. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ ή γεύμα (προαιρετικό) στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, στην περιοχή του Αιγίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
2ηΜέρα

2η Ημέρα

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ – ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τα Καλάβρυτα (υπάρχει η επιλογή της ανάβασης με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο από το Διακοπτό με επιπλέον το κόστος των εισιτηρίων). Με την άφιξη στα Καλάβρυτα θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το Σπήλαιο Λιμνών, ένα από τα ωραιότερα λιμναία σπήλαια της Ελλάδος. Η επόμενη στάση μας θα είναι η μονή της Αγίας Λαύρας, που ιδρύθηκε το 10ο αιώνα  από έναν ερημίτη. Κάηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1585 και το 1827 και από τους Γερμανούς το 1943. Το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Οθωμανών με την ύψωση του Λαβάρου, που φυλάσσεται ακόμα εδώ και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Συνεχίζουμε για τη πόλη των Καλαβρύτων με εκπληκτική φυσική ομορφιά, που θεωρείται  τόπος σταθμός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε το μνημείο και  το μουσείο του ολοκαυτώματος, το  ρολόι του Μητροπολιτικού Ναού στο κέντρο της πλατείας, το οποίο είναι σταματημένο την ώρα που έγινε η εκτέλεση των ανδρών της πόλης, καθώς και το Παλάτι της Παλαιολογίνας, το οποίο πιθανολογείται πως κτίστηκε από το Θωμά Παλαιολόγο. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικό) και ψώνια στα τοπικά μαγαζιά της περιοχής  Το απογευματάκι θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου σε μπουφέ. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
3ηΜέρα

3η Ημέρα

ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΑΙΓΙΝΟΥ (Παιδαγωγικές και Αθλητικές δραστηριότητες) – ΑΘΗΝΑ Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τον ελαιώνα Αιγίου και τις εγκαταστάσεις του Semantron Traditional Village για μια μοναδική εμπειρία παιδαγωγικών προγραμμάτων (φάρμα, αγροτουρισμός, ελαιοτριβείο, εκκλησία, μεσογειακή διατροφή, πλάσιμο κουλουριών και ψωμιών κ.α) και αθλητικών δραστηριοτήτων (ποδόσφαιρο, grass volley, beach volley, beach soccer, τραμπολίνο, κ.α). Μεσημεριανό γεύμα στις εγκαταστάσεις του Semantron Traditional Village για όλους τους εκδρομείς. Το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσων στάσεων για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο χώρο του σχολείου έως τις 22:00. Τέλος εκδρομής. Σημειώσεις:
  1. Το παραπάνω πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες κατά την διάρκεια της εκδρομής.
  2. Δύναται η δυνατότητα το πρόγραμμα να εκτελεστεί και σε τετραήμερη διάρκεια, προσθέτοντας ολοήμερη εκδρομή με ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία.
  3. Το πρόγραμμα δύναται να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά ημερών (π.χ αλλαγή 2η με 3η μέρα).
Περισσότερα (+)
Μοιραστείτε το:
You don't have permission to register