MHTE: 0206E60000529700
Member of HATTA : 1864

Τελευταία Άρθρα

+30 210 3232888
+30 210 3232322
Καραγεώργη Σερβίας 4, Αθήνα, Σύνταγμα, 10562
[email protected]

Αρχαία Ολυμπία

Αναχωρήσεις: Καθημερινά
Πρόγραμμα(Εκτύπωση)
1ηΜέρα

1η Ημέρα

Συγκέντρωση στο σχολείο νωρίς το πρωί. Θα κάνουμε μία στάση στον Ισθμό και περνώντας από τη Σήραγγα του Αρτεμισίου θα φθάσουμε στο χωριό Κάψια. Σε 1,5 χλμ βόρεια του οικισμού βρίσκεται ένα από τα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας και ανήκει στο περίπλοκο σύστημα καταβοθρών του Μαντινειακού οροπεδίου. Εκεί παρουσιάζονται οι σπανιότεροι χρωματισμοί λιθωματικού υλικού από κάθε άλλο γνωστό σπήλαιο: κόκκινα της φωτιάς, κίτρινα της ώχρας και πρασινογάλαζα ανάμεικτα με το κατάλευκο των σταλακτιτών, προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα φυσικής τέχνης που μαγεύει τον επισκέπτη. Θα κάνουμε μία στάση δίπλα στο μαγευτικό ελατόδασος του Μαινάλου, στο παλιό αρχοντικό του Ευάγγελου Καλόγρη το οποίο αναπαλαιώθηκε με βάση την παράδοση και τα αρχιτεκτονικά υλικά και στοιχεία του τόπου. Ο Ευάγγελος Καλόγρης ο νεότερος, σεβόμενος απόλυτα την επιθυμία του παππού του, άνοιξε τις πόρτες του αρχοντικού για το κοινό δημιουργώντας ένα μικρό παραδοσιακό οινοποιείο σε κτίσμα του 1890 .Στη συνέχεια θα πάμε στο  Λεβίδι, γενέτειρα του πολιτικού Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Σε αίθουσα του Δημαρχείου στεγάζεται το μουσείο με προσωπικά του αντικείμενα και πολιτικό και ιστορικό υλικό της ζωής του. Στην κεντρική πλατεία του χωριού υπάρχει και η προτομή του, ενώ στην είσοδο του χωριού δεσπόζει ο μπρούντζινος ανδριάντας του. Στην πλατεία  επίσης βρίσκεται και το άγαλμα του Αναγνώστη Στριφτόμπολα που ήταν ανηψιός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και έπεσε στην πρώτη μάχη του Λεβιδίου (14 Απριλίου 1821). Αφού απολαύσουμε το γεύμα μας (προαιρετικά) σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Λεβίδι αναχωρούμε για το  ξενοδοχείο . Δείπνο και διανυκτέρευση . Σας προτείνουμε μια ομαδική βόλτα το βράδυ  για διασκέδαση.
Περισσότερα (+)
2ηΜέρα

2η Ημέρα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας έναν από τους πιο διάσημους χώρους της Αρχαίας Ελλάδας. Θα θαυμάσουμε τα υποβλητικά ερείπια του ιερού που χρησίμευε ως πλαίσιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καθιερώθηκαν επίσημα το 776 Π.Χ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας που φιλοξενεί τους θησαυρούς που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Μετά την ξενάγηση μας συνεχίζουμε για Κατάκολο όπου θα επισκεφτούμε  το μουσείο αρχαίας τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά όπου εκτίθενται 250 περίπου αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων. Σκοπός του μουσείου είναι να αναδείξει αυτή τη σχετικά άγνωστη , πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων ελλήνων και να αποδείξει ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση . Δείπνο προαιρετική ομαδική διασκέδαση , διανυκτέρευση .
Περισσότερα (+)
3ηΜέρα

3η Ημέρα

Πρωινό και αναχωρούμε  για την Αρχαία Μεσσήνη μία από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλη της αρχαιότητας, που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Δεν διαθέτει μόνον ιερά και δημόσια οικοδομήματα, αλλά και οχυρώσεις επιβλητικές και κατοικίες και ταφικά μνημεία. Διαθέτει, εκτός των άλλων, το σπάνιο προνόμιο να μην έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς και να βρίσκεται σε ένα κατ’ εξοχήν μεσογειακό αλώβητο φυσικό περιβάλλον.… Στη συνέχεια αναχωρούμε για Καλαμάτα.  Θα δούμε το Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής  και το Ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων. Ελεύθεροι στην παραλία για περίπατο και φαγητό. Συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα.
Περισσότερα (+)
Μοιραστείτε το:
You don't have permission to register