MHTE: 0206E60000529700
Member of HATTA : 1864

Τελευταία Άρθρα

+30 210 3232888
+30 210 3232322
Καραγεώργη Σερβίας 4, Αθήνα, Σύνταγμα, 10562
[email protected]

Italia…by IQ Holidays -7ήμερη οδική εκδρομή

Αναχωρήσεις: 17/07 & 24/07

Μοντεκατίνι, Φλωρεντία ξενάγηση πόλης, Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Ρώμη (Μουσεία Βατικανού, Βασιλική Άγ. Πέτρου), Νεκρόπολη Πομπηίας, Νάπολη

Πρόγραμμα(Εκτύπωση)
1ηΜέρα

ΑΘΗΝΑ / ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση & γεύμα (εξ ιδίων). Άφιξη, εεπιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Αγκόνα   . Διανυκτέρευση εν πλω.
Περισσότερα (+)
2ηΜέρα

ΑΝΚΟΝΑ – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

Άφιξη το απόγευμα στο λιμάνι της Αγκόνα και άμεση αναχώρηση για την καρδιά της Τοσκάνης , την πόλη του Μοντεκατίνι . Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας . Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης . Εκτός από τους χώρους των spa, σε πλατείες και δρόμους όλης της πόλης θα βρείτε διάσπαρτες κρήνες και σιντριβάνια με τρεχούμενο ιαματικό νερό. Η Fontana Mazzoni ,η Fontana Guidotti στην Piazza del Popolo η Fontana di Shingu στην Piazza Giusti και η Κρήνη που φιλοτέχνησε ο Pol Bury μέσα στο θερμικό πάρκο. Διανυκτέρευση
Περισσότερα (+)
3ηΜέρα

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(ξενάγηση πόλης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί ξενάγηση της ομορφότερης πόλη της Τοσκάνης, και το πιο διάσημο κέντρο αναγεννησιακής τέχνης, την πόλη της Φλωρεντίας . Ιδρύθηκε το 59 π.Χ. στις όχθες του ποταμού Άρνο από τον Ιούλιο Καίσαρα. Θα θαυμάσετε τα έργα της φλωρεντινής σχολής, αρχιτεκτονικής και ζωγραφικής (φημισμένη για την έμφαση στο σχέδιο), αναπτύσσοντας μια ξεχωριστή σχέση με τα εκθέματα και την πόλη. Ξεκινάμε την περιήγηση μας από τα βασικότερα αξιοθέατα που είναι ο καθεδρικός ναός - duomo με τον τρούλο του Μπρουνελέσκι και το καμπαναριό του Τζιότο, την Πιάτσα Σινιορίας με το Παλάτσο Βέκκιο, η γνωστή Παναγία των Ανθέων,την εκκλησία Σάντα Κρότσε, Το Βαπτιστήριο του 11ου αιώνα,την Santa Maria Novella,την γέφυρα Ponte Vecchio, το Palazzo Rucellai του L.B. Alberti, το Palazzo Medici-Ricardi του M. Michelozzi, και οι εκκλησίες Aγ. Λαυρεντίου, παρεκκλήσιο Pazzi και St.Spirito του F.Brunelleschi . Ελεύθερος χρόνος στο Ιστορικό κέντρο της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι . Ελεύθερος χρόνος στη πόλη . Διανυκτέρευση
Περισσότερα (+)
4ηΜέρα

ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα κατευθυνθούμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, την μεσαιωνική Σιένα. Περιήγηση Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Ακολούθως αναχώρηση για το διαμάντι της Τοσκάνης, το Σαν Τζιμινιάνο.. Το πανέμορφο αυτό μεσαιωνικό χωριό είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Οι μεσαιωνικοί πύργοι είναι το σήμα κατατεθέν . Η πόλη αναπτύχθηκε πολύ από τον Μεσαίωνα και μετά λόγω των εύφορων λόφων της περιοχής . Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως αποτελούσε στάση των καθολικών προσκυνητών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς τη Ρώμη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ιδίων . Τέλος επιβί9οβαση στο τουριστικό λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής μας στη Αιώνια Πόλη . Άφιξη στη Ρώμη , τακτοποίηση στα δωμάτια .Διανυκτέρευση
Περισσότερα (+)
5ηΜέρα

ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ - ΡΩΜΗ (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Προαιρετική επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Στην συνέχεια ξενάγησή στην «Αιώνια Πόλη» θ’ αρχίσει με το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Ελεύθερος χρόνος . Το βραδάκι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας & διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
6ηΜέρα

ΡΩΜΗ – ΝΑΠΟΛΗ – ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΠΟΜΠΗΙΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλία, το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτου και την παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη: το Θέατρο Σαν Κάρλο. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι. π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Τέλος θα μεταφερθούμε στο λιμάνι του Μπρίντιζι , όπου μας περιμένει το πλοίο επιστροφής. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
Περισσότερα (+)
7ηΜέρα

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ /ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (06.00π.μ).Μεταφορά στον τελικό μας προορισμό γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων .
Περισσότερα (+)
Περιλαμβάνονται:
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη διαδρομή Ηγουμενίτσα / Αγκόνα κατά την μετάβαση και Μπρίντιζι /Ηγουμενίτσα κατά την επιστροφή , με πλοία της Αδριατικής( MINOAN LINES ) με 100% κάλυψη σε 4κλινες καμπίνες με τουαλέτα και ιδιαίτερο λουτρό.
 • 17/Ιουλίου 2023 : Ηγουμενίτσα – Αγκόνα 21.30 αναχώρηση με άφιξη 17.00 (της επομένης ) στην Αγκόνα 22/Ιουλίου 2023 : Μπρίντιζι – Ηγουμενίτσα 22.00 αναχώρηση με άφιξη 06.00 (της επομένης) στην Ηγουμενίτσα
 • (02) διανυκτερεύσεις στο Μοντεκατίνι & (2) διανυκτερεύσεις στη Ρώμη, σε δίκλινα δωμάτια με διπλό κρεβάτι ή δύο μονά ..
 • Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων είναι στην διάθεση σας ,καθώς επίσης τα ξενοδοχεία πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την σωστή διαμονή σας. (θέρμανση, ζεστό νερό κλπ.)
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ εντός του ξενοδοχείου(Σύνολο 04).
 • 02 δείπνα (02) εντός του ξενοδοχείου στην Φλωρεντία.
 • Επαγγελματίας Ιταλόφωνος , έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Δωρεάν κάλυψη οδηγού και αρχηγού σε μονόκλινα δωμάτια
 • Ιστορική & θρησκευτική ξενάγηση της πόλης της Φλωρεντίας από ελληνόφωνα πιστοποιημένο ξεναγό από τον Ιταλικό οργανισμό τουρισμού.
 • Ιστορική & θρησκευτική ξενάγηση της πόλης της Ρώμης από τον αρχηγό μας.
 • Ξενάγηση στη νεκρόπολη της Πομπηίας από Ελληνόφωνα πιστοποιημένο ξεναγό από τον Ιταλικό οργανισμό τουρισμό.
 • Εξασφαλισμένο ραντεβού στο αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας προς αποφυγή πολύωρης αναμονής στην ουρά .
 • Εκδρομή στη μεσαιωνική Σιένα .
 • Εκδρομή στο πανέμορφο Σαν Τζιμινιάνο.
 • Δωρεάν wi-fi εντός των ξενοδοχείων διαμονής.
 • Ο Φ.Π.Α. είναι μηδενικός & συμπεριλαμβάνεται βάση ειδικού καθεστώτος του νόμου 2859/2000 .
Δεν περιλαμβάνονται στην ανωτέρω τιμή τα ακόλουθα : • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής στα καταλύματα της Ιταλίας, (6,00€ κατ’ άτομο ανά διανυκτέρευση στη Ρώμη – Σύνολο 12,00€ & 1,40€ κατ’ άτομο ανά διανυκτέρευση στο Μοντεκατίνι Σύνολο 2,80€ - Άρα συνολικό ποσό 14,80€ ) • Check points , είσοδοι πόλεων Ιταλίας : 30,00€ κατ’ άτομο • Η είσοδος για την νεκρόπολη της Πομπηίας . ( κόστος κατ’ άτομο : 18,00€ & 2,00€ τα ακουστικά – Σύνολο 20,00€ κατ’ άτομο) • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα. • Για τους πελάτες που επιθυμούν ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού , πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την ημέρα αναχώρησης . Συνολικό κόστος 35,00€ για τους ενήλικες & 25,00€ για τα παιδιά. Η τιμή περιλαμβάνει ελληνόφωνο πιστοποιημένο ξεναγό , κόστος προ-κράτησης για την αποφυγή πολύωρης αναμονής , το κόστος εισόδου & τα υποχρεωτικά ακουστικά . Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει η δυνατότητα έγκυρης κράτησης καθώς επίσης επιβεβαίωσης εισόδου .
Μοιραστείτε το:
You don't have permission to register