MHTE: 0206E60000529700
Member of HATTA : 1864

Τελευταία Άρθρα

+30 210 3232888
+30 210 3232322
Καραγεώργη Σερβίας 4, Αθήνα, Σύνταγμα, 10562
[email protected]

Καλαμάτα

Αναχωρήσεις: Καθημερινά
Πρόγραμμα(Εκτύπωση)
1ηΜέρα

ΑΘΗΝΑ – ΒΥΤΙΝΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συγκέντρωση στο χώρο του λυκείου στις 07:40. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση στις 08:00 για Τρίπολη. Αφού κάνουμε μια μικρή στάση στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, θα επισκεφτούμε την Βυτίνα, γενέτειρα του ιστορικού Κων/νου Παπαρηγόπουλου με το Βυζαντινό μοναστήρι της Κερνίτσας , χτισμένη ψηλά σε υψόμετρο 1.033 μ στο ελατοσκέπαστο Μαίναλο, ένα πανέμορφο γραφικό χωριό που προσφέρει όλο το χρόνο μαγευτική θέα. Συνεχίζουμε το δρόμο μας για τη Δημητσάνα, ένα παραδοσιακό χωριό με χαρακτηριστικά αρχοντικά, λιθόστρωτα καλντερίμια και τους ιστορικούς μπαρουτόμυλους που λειτουργούν ακόμα. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο είναι ένα θεματικό μουσείο που προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία, παρουσιάζοντας τις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που χρησιμοποιούν το νερό ως κύρια πηγή ενέργειας για την παραγωγή διάφορων προϊόντων. Στη συνέχεια αφού γευματίσουμε αναχωρούμε μέσω Μεγαλόπολης για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας την Καλαμάτα . Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
2ηΜέρα

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την Αρχαία Μεσσήνη. Άφιξη στη Μεσσήνη και ξενάγηση στις 12:15 από επίσημο ξεναγό στον αρχαιολογικό χώρο. Μεταξύ άλλων θα δούμε τις οχυρώσεις, την αρχαϊκή πύλη, το θέατρο, την αγορά, το ιερό της Δήμητρας και των Διόσκουρων, το Ασκληπιείο, το στάδιο, το γυμνάσιο, κ.α. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Καλαμάτα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό γεύμα στην πόλη (προαιρετικό) και για περιήγηση στην πόλη. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση
Περισσότερα (+)
3ηΜέρα

ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΕΣΤΟΡΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για το πιο καλά διατηρημένο Μυκηναϊκό Ανάκτορο στον Ελλαδικό χώρο βρίσκεται στην περιοχή της Πυλίας και είναι το Ανάκτορο του Νέστορα, του ξακουστού βασιλιά της Πύλου. Βρίσκεται σε απόσταση 4 χλμ. νότια του χωριού Χώρα, στο λόφο του Επάνω Εγκλιανού, 14 χλμ. από την Πύλο. Το ανάκτορο χτίστηκε τον 13ο αιώνα π.Χ. από το βασιλιά Νέστορα, το γιο του Νηλέα, ο οποίος κατέχει σημαντική θέση στα ομηρικά έπη. Ο Νέστορας οδήγησε την Πύλο στον Τρωικό πόλεμο με 90 καράβια και παρουσιάζεται από τον Όμηρο ως συνετός γέροντας, τη γνώμη του οποίου πάντα σέβονταν οι Αχαιοί. Οι πρώτες έρευνες για τον εντοπισμό του ανακτόρου του Νέστορα ξεκίνησαν το 1888 από τον Heinrich Schliemann, ο οποίος όμως δεν κατόρθωσε να το εντοπίσει. Η στιγμή για την μεγάλη ανακάλυψη ήρθε το 1939 από τον Κωνσταντίνο Κουρουνιώτη, ο οποίος μαζί με τον Καρλ Μπλέγκεν πραγματοποίησε εντατικές ανασκαφές, έως ότου ήλθαν στο φως τα πρώτα ευρήματα του ανακτόρου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Πύλο, την όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στον μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου, αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του τουρκικού στόλου. Από εκεί θα ανηφορίσουμε στο πευκόφυτο Κάστρο. Συνέχεια της εκδρομής μας για τη Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Το εντυπωσιακό της κάστρο χτίστηκε από τους Σταυροφόρους και τους Βενετούς . Εδώ θα παρατηρήσουμε Βενετσιάνικα οικόσημα, το λιοντάρι του Αγ. Μάρκου και το φρούριο πάνω από τη θαλάσσια τάφρο που συνδέεται με μικρή νησίδα, ένα άλλο οχυρό μέσα στη θάλασσα . Μεσημεριανό φαγητό (προαιρετικό) στην Μεθώνη ή στην Πύλο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Καλαμάτα , ξεκούραση και Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος . Διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
4ηΜέρα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για να περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης της Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων μπορούμε να δούμε το Κάστρο της πόλης ή Πύργος των Βιλεαρδουίνων (1208) , το λαογραφικό Μουσείο , το Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής και το Ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων, κ.α. Το μεσημέρι προαιρετικό γεύμα στην πόλη. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και δείπνο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος . Διανυκτέρευση
Περισσότερα (+)
5ηΜέρα

ΜΥΣΤΡΑΣ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τον Μυστρά, που βρίσκεται 5 χλμ. δυτικά της Σπάρτης. Μεταξύ άλλων θα δούμε τη νεκρή Βυζαντινή Πολιτεία, ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής. Κάτω από το Κάστρο, παλάτια και εκκλησίες, οχυρώσεις και πύλες, αρχοντικά και σπίτια, δρόμοι και κρήνες -καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως. Καύχημα της βυζαντινής κληρονομιάς του Μυστρά οι εκκλησίες με την αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες τους. Ξεχωρίζουν ο Άγιος Δημήτριος, η Μητρόπολη, η Ευαγγελίστρια, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Παναγία η Οδηγήτρια ή Αφεντικό, η Περίβλεπτος, η Παντάνασσα και η Αγία Σοφία. Αφού γευματίσουμε σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής (προαιρετικό), θα αναχωρήσουμε για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα και το χώρο του σχολείου μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Τέλος εκδρομής ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παραπάνω πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπεύθυνων Καθηγητών και εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες κατά την διάρκεια της εκδρομής.
Περισσότερα (+)
Μοιραστείτε το:
You don't have permission to register