MHTE: 0206E60000529700
Member of HATTA : 1864

Τελευταία Άρθρα

+30 210 3232888
+30 210 3232322
Καραγεώργη Σερβίας 4, Αθήνα, Σύνταγμα, 10562
[email protected]

Καρπενήσι

Αναχωρήσεις: Καθημερινά
3,4 Μέρες
Πρόγραμμα(Εκτύπωση)
1ηΜέρα

1η Ημέρα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στον χώρο του σχολείου. Επιβίβαση στο λεωφορείο & αναχώρηση για Καρπενήσι, με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση έξω από την πόλη της Λαμίας. Επτά χιλιομετρα πριν την Υπάτη θα επισκεφθούμε το ανδρικό μοναστήρι του Οσίου Αγάθωνα, για να θαυμάσουμε τον καθολικό αυτό ναό καθώς & τα δύο παρεκκλήσια. Στη διαδρομή για το Καρπενήσι θα περάσουμε από την όμορφη κωμόπολη της Μακρακόμης, θα διασχίσουμε το χωριό του Αγ. Γεωργίου και το τούνελ του Τυμφρηστού και θα συνεχίσουμε για την ιστορική περιοχή του Κεφαλόβρυσου. Χωμένη στα πλατάνια και τα γάργαρα νερά, μια περιοχή όπου έγινε η μάχη μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων τη νύχτα της 8ης προς 9η Αυγούστου του 1823, όπου σκοτώθηκε ο Έλληνας αρχιστράτηγος Μάρκος Μπότσαρης. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε στο ομώνυμο εστιατόριο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση.   Δείπνο & διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
2ηΜέρα

2η Ημέρα

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ονομαστά μοναστήρια της Ρούμελης, την Παναγία του Προυσού, όπου οφείλει το όνομά της στη θαυματουργή Εικόνα της “Κυράς της Ρούμελης”, της Παναγίας Προυσιώτισσας, ή “Μπουρσιώτισσας” όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που η παράδοση τη συνδέει με την Εικονομαχία του Θεόφιλου (829-842). Για να γλιτώσει η εικόνα έφυγε από την Προύσα (Βιθυνίας) και με θαυματουργό τρόπο βρέθηκε στην τότε απόρθητη σπηλιά, σημερινό καθολικό της μονής. Στη μονή λειτουργεί το “Ιστορικό της μουσείο” με αξιόλογα εκθέματα, όπως εικόνες από τον 15ο αιώνα, ιερά σκεύη, λειψανοθήκες, δισκοπότηρα, χειρόγραφοι κώδικες, τα άρματα του Καραϊσκάκη κ.α. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μεγάλο Χωριό, το οποίο είναι ολόκληρο βουτηγμένο στο πράσινο, με άφθονα νερά που αυξάνουν το καλοκαίρι τη δροσιά του. Είναι το χωριό που με τα πολλά φυσικά αγαθά του σας ξεκουράζει στην πράσινη πλούσια αγκαλιά του. Έχει πολλά γραφικά δρομάκια που μπορείτε να περπατήσετε απολαμβάνοντας την έντονη φύση. Αργά το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος στο Καρπενήσι για να γευματίσουμε. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο & ξεκούραση.  Δείπνο & διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
3ηΜέρα

3η Ημέρα

Μετά το πρωινό ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στο Καρπενήσι, μία πόλη που αναπαύεται νωχελικά στην αγκαλιά του Βελουχιού, του αρχαίου Τυμφρηστού, σε υψόμετρο 960 μέτρων, πνιγμένη στο έλατο, καλά προφυλαγμένη από τους δυνατούς βοριάδες που μαστιγώνουν την κορυφή του. Μια πόλη που έχει να διηγηθεί πολλά, κουβαλώντας στις πλάτες της ζωντανή την ιστορία και που διακρίθηκε για την προσφορά της στην πατρίδα, καθώς πρωτοστατούσε πάντα στους εθνικούς αγώνες. Στην συνέχεια αναχώρηση για τους Κορυσχάδες, θα θαυμάσετε το διατηρητέο οικισμό με τα πολλά αρχοντικά, αλλά και μάθετε πως εκεί βρισκόταν η έδρα της Ελεύθερης Ελλάδας κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για ένα υπέροχο παραδοσιακό χωριό, με παλιά αρχοντικά, κυκλωμένα από έλατα, σε υψόμετρο 960 μέτρων, μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Τα παλιά αρχοντικά, η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου ( χτισμένη το 1865), το πέτρινο σχολείο που χτίστηκε το 1901 με δωρεές μεταναστών και λειτουργεί ως Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, αποτελούν αξιοθέατα της περιοχής, η οποία και έχει κηρυχτεί διατηρητέος οικισμός. Η πλατεία βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μ. και θεωρείται η μεγαλύτερη πλατεία της Ευρυτανίας. Αργά το μεσημέρι παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη νωρίς το βράδυ στο σχολείο μας.
Περισσότερα (+)
Μοιραστείτε το:
You don't have permission to register