MHTE: 0206E60000529700
Member of HATTA : 1864

Τελευταία Άρθρα

+30 210 3232888
+30 210 3232322
Λ. Βουλιαγμένης 323, Αγ. Δημήτριος 172 36
[email protected]

Λευκάδα.Το νησί που πάντα επιστρέφεις!

Αναχωρήσεις: Καθημερινά

Η Λευκάδα είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου. Διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά, καταπράσινα βουνά, μαγευτικές παραλίες και καλό κλίμα. Είναι το μοναδικό νησί που συνδέεται με την υπόλοιπη Ελλάδα οδικώς, διευκολύνοντας την πρόσβαση στους επισκέπτες της.Η Λευκάδα- το νησί με τα 190 χιλιόμετρα ακτογραμμών, τις απαράμιλλες αμμώδεις παραλίες και την θάλασσα στην απόχρωση του τιρκουάζ, αποτελεί το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου ενώ βρίσκεται ανάμεσα στην Κέρκυρα και στην Κεφαλλονιά. Εικοσιτέσσερα μικρά και μεγαλύτερα νησιά σκορπίζονται στο πέλαγος και αποτελούν το Νομό της Λευκάδας. Η Λευκάδα χρωστάει το όνομα της στο ακρωτήριο Λευκάτα, που κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν “Λευκάς πέτρα” ή “Λευκάς Άκρα”.

Πρόγραμμα(Εκτύπωση)
1ηΜέρα

Μεσολόγγι-Λευκάδα

Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την όμορφη Λευκάδα .Με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση φθάνουμε στο Μεσολόγγι όπου θα επισκεφθούμε έναν υπαίθριο ιστορικής σημασίας χώρο του Μεσολογγίου, τον Κήπο των Ηρώων, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της βόρειας πλευράς της πόλη. Πρόκειται για μία έκταση σχεδόν δεκατεσσάρων στρεμμάτων στην οποία κατά την διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.Σήμερα στον Κήπο των Ηρώων βρίσκονται περίπου 70 μνημεία Ελλήνων και Φιλελλήνων καθώς και σταυροί, προτομές και ανδριάντες πεσόντων υπέρ της ανεξαρτησίας του Μεσολογγίου. Τα μνημεία του Κήπου αποτελούν ιστορικά και καλλιτεχνικά έργα μεγάλης σημασίας.Στη συνέχεια επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη Μεσολογγίου που στεγάζεται στο κτήριο του παλαιού Δημαρχείου μαζί με το Μουσείο Ιστορίας & Τέχνης.  Εδώ συναντάμε μια πλούσια συλλογή από πίνακες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων που εμπνεύστηκαν τα θέματά τους από τον αγώνα του Μεσολογγίου κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Ακολουθεί επίσκεψη σε ένα ιστορικής σημασίας διώροφο αρχοντικό κτίριο, που βρίσκεται σήμερα το Μουσείο Οικογενείας Τρικούπη. Ξεκούραση και γεύμα (προαιρετικά) και στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν για τον τελικό μας προορισμό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Λευκάδα, τακτοποίηση και δείπνο. Διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
2ηΜέρα

Παναγία της Φανερωμένη-Λευκάδα

Πρωινό και ξεκινάμε για την γνωριμία μας με την Λευκάδα. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης, σημείο αναφοράς των απανταχού Λευκαδίων που βρίσκεται σε ένα ύψωμα πάνω από την πόλη της Λευκάδας, σε απόσταση 3 χλμ. απ’ αυτήν. Η Παναγία είναι η πολιούχος και προστάτιδα του νησιού. Στη συνέχεια μέσα στην πόλη θα μπορούμε να δούμετο μουσείο Φωνογράφου, το Μποσκέτο, ή «Πάρκο των Ποιητών»,το κάστρο της Αγίας Μαύρας, που δεσπόζει στην είσοδο του νησιού της Λευκάδας είναι ένα από τα πιο επιβλητικά μεσαιωνικά κτίσματα στην Ελλάδα και αποτελεί πρότυπο οχυρωματικής τέχνης εκείνης της εποχής.Συνεχίζουμε με το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας που περιέχει τους πολιτιστικούς θησαυρούς του νομού Λευκάδας και παρουσιάζει τη μακραίωνη εξέλιξη του νησιού. Στο Μουσείο εκτίθενται αντικείμενα από τη Μέση Παλαιολιθική περίοδο (200.000 π.Χ. - 35.000 π.Χ.) έως τους χρόνους της ύστερης ρωμαιοκρατίας (4ος αιώνας μ.Χ.). Μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά) και ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, δείπνο,διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
3ηΜέρα

Πάργα-Πρέβεζα-Λευκάδα

Μετά το πρωινό επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη της Πάργας.Πρώτη μας στάση το Ενετικό Κάστρο της Πάργας το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με θέα  την πόλη και ήταν ένα σημαντικό ορόσημο από τον 15ο αιώνα, εν μέρει λόγω των ισχυρών οχυρώσεων που χρησιμοποιήθηκαν για την προστασία της πόλης από επιδρομές από ξηρά και θάλασσα. Χτίστηκε από τους Νορμανδούς το 1380. Το κάστρο καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε αρκετές φορές μέχρι την απελευθέρωσή του από τον Ελληνικό Στρατό το 1913.Απο ψηλά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και το νησάκι της Παναγίας, ένα όμορφο, καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας. Το πιο χαρακτηριστικό του είναι το εκκλησάκι της Παναγίας απ’ όπου πήρε και το όνομά του το νησί με το γραφικό καμπαναριό, χτισμένο στις παρυφές του κάστρου που χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην ευρύτερη περιοχή. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς Πρέβεζα. Θα δούμε το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στο κέντρο της ιστορικής πόλης και δίπλα στον Ενετικό Πύργο του Ρολογιού, ένα κτίσμα του 18ου αιώνα.Συνεχίζουμε την γνωριμία μας με την πόλη και θα βρεθούμε στο Σαϊτάν Παζάρ.Σε αυτό το αυθεντικό φυσικό σκηνικό της Πρέβεζας μπορείτε να περπατάτε με τις ώρες. Εδώ βρίσκεται και το σπίτι της οδού Δαρδανελίων, όπου έζησε τις τελευταίες 32 ημέρες της ζωής του ο ποιητής Καρυωτάκης.Γεύμα (προαιρετικά) σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής. Δοκιμάστε  τη φέτα και τις πίτες, τα ντόπια ψητά κρέατα αλλά και τα θαλασσινά. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
4ηΜέρα

Μουσείο Α. Σικελιανού-Βενετσιάνικο Κάστρο Ναύπακτος -Αθήνα

Μετά το πρωινό επιβιβαζόμαστε με τις αποσκευές μας στο λεωφορείο και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το μουσείο του Άγγελου Σικελιανού. Στην οικία Σικελιανού στη Λευκάδα στεγάζεται το ομώνυμο μουσείο το οποίο ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε σε ένα πρωτοποριακό μουσειακό χώρο και εγκαινιάστηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017. Στο χώρο του θα συναντήσει κανείς εκθέματα που αφορούν στη ζωή και το έργο του Σικελιανού, τα οποία πρόσφεραν μεγάλα μουσεία, συλλέκτες και φορείς από όλη την Ελλάδα όπως το νυφικό της Άννας και υφαντά της, τα χειροποίητα ρούχα που ύφανε η Εύα για τον εαυτό της και για τις Δελφικές Εορτές, το διαβατήριό της, η πλεξούδα από τα πορφυρά μαλλιά της, σπάνιες εκδόσεις και χειρόγραφα, φωτογραφικό υλικό, ταινίες και ηχογραφημένες απαγγελίες με τη φωνή του ίδιου του ποιητή. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στην πόλη της Λευκάδας για φαγητό και βόλτα. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεση στάση στη γραφική Ναύπακτο. Θα επισκεφθούμε το βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει στην κορφή του δασωμένου λόφου. Από το ψηλότερο σημείο -Ιτς Καλέ- αν ο καιρός είναι καθαρός, ο Κορινθιακός κόλπος, τα απέναντι παράλια και τα βουνά του Μοριά, καθώς και η γέφυρα που συνδέει το Ρίο με το Αντίρριο, ποζάρουν στον ορίζοντα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο σχολείο, τέλος εκδρομής.
Περισσότερα (+)
Μοιραστείτε το:
You don't have permission to register