MHTE: 0206E60000529700
Member of HATTA : 1864

Τελευταία Άρθρα

+30 210 3232888
+30 210 3232322
Λ. Βουλιαγμένης 323, Αγ. Δημήτριος 172 36
[email protected]

Πρέβεζα

Καθημερινά
Πρόγραμμα(Εκτύπωση)
1ηΜέρα

Αθήνα - Αρχαία Νικόπολη - Πρέβεζα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση μέσω Ρίου-Αντιρρίου για το νοτιοδυτικό άκρο της Ηπείρου, το Νομό Πρεβέζης με την ομώνυμη πρωτεύουσα. Στάση και επίσκεψη στην αρχαία Νικόπολη. ‘Η Αρχαία Νικόπολη ήταν πόλη της Ηπείρου που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους στη νοτιοδυτική Ήπειρο κοντά στην σημερινή Πρέβεζα. Ο αρχαιολογικός της χώρος αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας (Χ.Γκούβας, 2009). Η Αρχαία Νικόπολη βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην ομώνυμη κοινότητα Νικόπολη, στο πιο στενό σημείο του ισθμού της χερσονήσου της Πρέβεζας, επαρκώς προστατευμένη νομοθετικά από τη δόμηση, με αρχαιολογικό νόμο, και είναι επισκέψιμη’. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα ακολουθεί βόλτα για καλύτερη γνωριμία με την πόλη. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο που δεσπόζει στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Η Πρέβεζα θυμίζει πάρα πολύ έντονα νησί καθώς βρέχεται από την θάλασσα από τις τρείς πλευρές της και διαθέτει και μαρίνα. Η αναβάθμιση που έχει γίνει στην πόλη τα τελευταία χρόνια, σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφέ και μπαράκια δεν θυμίζει σε τίποτα την ήσυχη κωμόπολη των περασμένων χρόνων. Δείπνο. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.  
Περισσότερα (+)
2ηΜέρα

Σύβοτα - Πάργα - πηγές Αχέροντα

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα Σύβοτα, ένα γραφικό, παραθαλάσσιο χωριό που αποτελεί το πιο γνωστό κοσμοπολίτικο θέρετρο της περιοχής. Τα Σύβοτα είναι γνωστά από την αρχαιότητα, καθώς η ιστορία συσχετίζει τα νησάκια στον όρμο των Συβότων με τα αναφερόμενα από τον Θουκυδίδη «Σύβοτα νησιά», μεταξύ των οποίων έγινε το 433 π.Χ. ναυμαχία μεταξύ Κερκυραίων και Κορινθίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Είναι χτισμένα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με λόφους τριγύρω από έναν μαγευτικό όρμο, καταπράσινα νησάκια, θαυμάσιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Πάργα, μία από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας. Μία ντελικάτη αρχόντισσα, νωχελικά απλωμένη κάτω από τη σκιά του ισχυρού μεσαιωνικού φρουρίου, η κωμόπολη της Πάργας με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια που ανηφορίζουν προς την κορυφή του καστροστεφανωμένου λόφου και τη νησιώτικη γοητεία, αποπνέει έναν αέρα άλλης εποχής. Ακολουθεί στάση για φαγητό και ξεκούραση. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε τις πηγές του Αχέροντα. Ο ποταμός Αχέροντας το ποτάμι των νεκρών και των θρήνων όπως είναι γνωστό από την αρχαιότητα είναι γεμάτο θρύλους και μύθους για τον κάτω κόσμο. Σύμφωνα με την μυθολογία ο Ερμής μετέφερνε τις ψυχές των νεκρών στον Αχέροντα και από εκεί τις έπαιρνε ο Χάρος και τις οδηγούσε στον Άδη με αντίτιμο έναν οβολό. Οι μύθοι, οι θρύλοι, το φυσικό τοπίο της περιοχής σε συνδυασμό με τα παγωμένα νερά και τα κάλλη που αφήνει στο πέρασμα του ο ποταμός δημιουργούν μια σπάνια ομορφιά και ένα μέρος που μπορεί να ελκύσει κάθε είδους επισκέπτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.  
Περισσότερα (+)
3ηΜέρα

Μεσολόγγι - Αθήνα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μεσολόγγι. Η πόλη μνημείο της ιστορίας και του πολιτισμού. Σύμβολο της ελευθερίας της Ελλάδας. Η ηρωική έξοδος των πολιορκημένων αμάχων και πολεμιστών τον Απρίλιο του 1826, που αποτέλεσε σταθμό στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, έγινε αιτία να ανακηρυχθεί η πόλη ιερή με διάταγμα του 1937. Επίσης είναι ένας από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους της Μεσογείου. Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού μαζί με το Δέλτα των ποταμών Αχελώου και Ευήνου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους της Μεσογείου. Δημιουργήθηκαν τα τελευταία 10.000 χρόνια και εκτείνονται από τους πρόποδες της Βαράσοβας μέχρι τον κόλπο του Αστακού, σε ένα παραλιακό μέτωπο 50 χλμ. Είναι ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ελλάδας, που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ. Πάνω από 200 είδη πουλιών βρίσκουν εδώ καταφύγιο. Δεν θα παραλείψουμε να αναφερθούμε στο φημισμένο σε ολόκληρο τον κόσμο «Αυγοτάραχο», το μοναδικό αυτό προϊόν της Ελλάδας παράγεται εδώ και κατοχυρώθηκε ως Προϊόν Ονομασίας Προελεύσεως (Π.Ο.Π.) των λιμνοθαλασσών – ένα από τα πέντε της Ευρώπης. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας το μετέφεραν κατευθείαν στο χαρέμι του σουλτάνου! Αφού περιηγηθούμε και γευματίσουμε στην πόλη θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα. Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα και το χώρο του σχολείου, μέσω ενδιάμεσων στάσεων. Τέλος εκδρομής. Σημειώσεις :
  1. Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να διαμορφωθεί ανάλογα με τις επιθυμίες των εκδρομών και ανάλογα με τις συνθήκες κατά την διάρκεια της εκδρομής.
  2. Η παραπάνω εκδρομή δύναται να πραγματοποιηθεί και με 4ήμερη διάρκεια (3 διανυκτερεύσεις), προσθέτοντας εκδρομή στο Σούλι και στο Ζάλογγο ή ημερήσια εκδρομή στη Λευκάδα ή ημερήσια εκδρομή στα Ιωάννινα.
Περισσότερα (+)
Μοιραστείτε το:
You don't have permission to register