MHTE: 0206E60000529700
Member of HATTA : 1864

Τελευταία Άρθρα

+30 210 3232888
+30 210 3232322
Λ. Βουλιαγμένης 323, Αγ. Δημήτριος 172 36
[email protected]

Σέρρες

Αναχωρήσεις: Καθημερινά
Πρόγραμμα(Εκτύπωση)
1ηΜέρα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του σχολείου, επιβίβαση στα λεωφορεία και αναχώρηση για την πόλη των Σερρών. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό , το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Το βράδυ ακολουθεί ομαδική διασκέδαση (προαιρετικά). Διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
2ηΜέρα

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για μια μοναδική επίσκεψη στη Λίμνη της Κερκίνης, τον σημαντικότερο υδροβιότοπο της χώρας μας. Η λίμνη απλώνεται κατά μήκος του ποταμού Στρυμόνα, εκτεινόμενη σε μία υπέροχη φυσική έκταση από μεγάλη ποικιλία καναλιών, παραποτάμια δάση και μικρότερα ρέματα φημισμένη για την πλούσια βλάστηση της καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους. Η περιοχή αποτελεί επίγειο παράδεισο όχι μόνο για τα σπάνια είδη ζώων και πουλιών που φιλοξενεί, αλλά και για τους ταξιδιώτες αφού προσφέρει μοναδικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, βαρκάδα στη λίμνη, ιππασία, κανό και άλλες πολλές. Στη συνέχεια της εκδρομής μας, ακολουθεί το Οχυρό Ρούπελ, ένας από τους μεγαλύτερους οχυροματικούς σχηματισμούς της Ευρώπης (έκτασης 6.100 μ. ). Σήμερα, το Οχυρό Ρούπελ αποτελεί ιστορικό αξιοθέατο της περιοχής με υπόγειες στοές και κρυφές εξόδους, γνωστό για την στρατηγική του θέση, τον ηρωισμό των στρατιωτών του και το σύστημα μυστικότητας που εφάρμοσε. Εντός του οχυρού στεγάζεται Μουσείο, Περίπτερο Επισκεπτών, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε δίπλα στο τζάκι, ενώ ανηφορίζοντας για την κορυφή του λόφου, το Ηρώο, σας περιμένει το Παρατηρητήριο, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ιστορικές μάχες και να θαυμάσετε τα πολυβόλα της εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Βραδινή ομαδική διασκέδαση (προαιρετικά). Διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
3ηΜέρα

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για το Σπήλαιο της Αλιστράτης, το μεγαλύτερο και ωραιότερο σπήλαιο της Ελλάδας. Το σπήλαιο δημιουργήθηκε από την ροή του νερού πάνω στα πετρώματα της γης πριν από 2.000.000 χρόνια, προκαλώντας δέος για την υπόγεια ομορφιά του, ενώ σύμφωνα με το μύθο από τη φυσική διώρυγα του σπηλαίου ο Πλούτωνας οδήγησε την Περσεφόνη στον Άδη. Ακολουθώντας την διαδρομή εντός του σπηλαίου, οι επισκέπτες αντικρίζουν επιβλητικές στοές σε μήκος 3 χλμ., κατάλευκους αλλά και πολύχρωμους σταλακτίτες καθώς και ένα δάσος από σταλαγμίτες ύψους 10 μ. Εν συνεχεία, δίπλα στο σπήλαιο της Αλιστράτης, συναντάμε το Φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, ονομαστό έργο των Μακεδόνων επί Φιλίππου Β΄. Ο ποταμός Αγγίτης εκτείνεται σε μήκος 15 χλμ. σχηματίζοντας ζώνες με πλούσια βλάστηση, που μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες με τουριστικό τρενάκι ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή μιας ώρας, ενώ για τους πιο τολμηρούς η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, ποδηλασία και ράφτινγκ. Επόμενος σταθμός μας είναι η Αρχαία Αμφίπολη, ένας από τους πιο αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας. Χτισμένη πάνω σε λόφο, κατά τους μακεδονικούς και ρωμαϊκούς χρόνους αποτέλεσε σημαντική εστία Ελληνισμού, ενώ σήμερα εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της με τα περίφημα τείχη, τους ναούς αλλά και το μνημείο – σύμβολο της πόλης το Λέων της Αμφίπολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Βραδινή ομαδική διασκέδαση (προαιρετικά). Διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
4ηΜέρα

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για μία επίσκεψη στο Δάσος του Λαϊλιά, τον δασικό πνεύμονα της πόλης των Σερρών. Το δάσος αποτελεί μια μαγευτική κατάφυτη περιοχή συνολικής έκτασης 33.000 στρεμμάτων με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ενώ για τους επισκέπτες του δάσους λειτουργεί ένα θαυμάσιο καταφύγιο με πανοραμική θέα του κάμπου των Σερρών. Το χειμώνα, το δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους που αγαπούν τα χειμερινά σπορ. Εν συνεχεία, μπορούμε να επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, στα βορειοανατολικά της πόλης των Σερρών. Στο βάθος μιας κατάφυτης χαράδρας στο όρος Μενοίκιο, ιδρύθηκε το 1270 μ. Χ. η ιερά μονή του Προδρόμου, γνωστή για τη μεγάλη της συνεισφορά στη διάσωση του Ελληνικού πολιτισμού κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Ανάμεσα στα πλούσια κειμήλια που σώζονται, ξεχωρίζουν οι βυζαντινές τοιχογραφίες, ενώ αξίζει να δει κανείς το Μουσειακό Ελαιοτριβείο και τους τάφους του κτήτορα Ιωαννίκιου και του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γενναδίου Σχολαρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Βραδινή ομαδική διασκέδαση (προαιρετικά). Διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
5ηΜέρα

Μετά το πρόγευμα, επιβιβαζόμαστε στα πούλμαν και μετά από ενδιάμεσες στάσεις επιστρέφουμε στην Αθήνα. Tέλος εκδρομής
Περισσότερα (+)
Μοιραστείτε το:
You don't have permission to register