MHTE: 0206E60000529700
Member of HATTA : 1864

Τελευταία Άρθρα

+30 210 3232888
+30 210 3232322
Καραγεώργη Σερβίας 4, Αθήνα, Σύνταγμα, 10562
[email protected]

Σερβία – Βελιγράδι 5 Ημέρες (αεροπορικώς)

5 Μέρες
Πρόγραμμα(Εκτύπωση)
1ηΜέρα

1η Ημέρα

Αθήνα – Βελιγράδι Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Επιβίβαση στο αεροπλάνο και αναχώρηση για το Βελιγράδι την πρωτεύουσα της Σερβίας. Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη (Danube) είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια. Με την άφιξη μας (16:15) θα ξεκινήσουμε μια πανοραμική πρώτη γνωριμία με την πόλη , ο ήλιος έχει πέσει και το φωτισμένο Βελιγράδι είναι σκέτη μαγεία, μετά από αυτή την βόλτα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο.
Περισσότερα (+)
2ηΜέρα

2η Ημέρα

Βελιγράδι (ξενάγηση στην πόλη) – Μουσείο Τέσλα – Βαρκάδα στους ποταμούς Σάβα & Δούναβη Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη του Βελιγραδίου. Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, το οποίο θα το δούμε με το τρένο, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά τον Πύργο Νεπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας από την νέα γέφυρα Άντα για να περάσουμε από ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Ακολουθεί επίσκεψη στο μουσείο «Νίκολα Τέσλα». Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το “σπίτι των λουλουδιών” το μαυσωλείο του Τίτο. Προχωρούμε για να φτάσουμε στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Αγίου Σάββα. Μια από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο, εξωτερικά τελειωμένη όμως εσωτερικά χρειάζεται ακόμα αρκετά μέχρι να είναι έτοιμη. Θα περάσουμε από τη γνωστή πλατεία Σλάβια, που μοιάζει με την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτήριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να μεταφερθούμε στο Νέο Βελιγράδι απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι για την μίνι κρουαζιέρα μας στους ποταμούς Σάβα & Δούναβη. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο στην πλακόστρωτη περιοχή της Σκαντάρλια, που φημίζεται για τις ταβέρνες της, την ρακή και την τοπική κουζίνα της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και  διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
3ηΜέρα

3η Ημέρα

Μοναστήρι Χόποβο – Σρέσκι Κάρλοβτσι – Νόβι Σαντ Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στην Βόρεια Σερβία, την περιοχή της Βοϊβοντίνας. Θα περάσουμε από την απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας για να επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι Χόποβο, ένα από τα πολλά μοναστήρια της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Θα συνεχίσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι με πανέμορφο κέντρο, με κτήρια με πλούσια αρχιτεκτονική όπως το παλιό πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο, την Θεολογική σχολή και άλλα. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο για να δοκιμάσουμε κρασιά και μέλι. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε προς την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σάντ. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Εξαιτίας του εμπορίου αναπτύχθηκε τόσο πολύ που την αποκαλούσαν ως την “Αθήνα της Σερβίας”. Θα ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την παλιά Ελληνική συνοικία της πόλης. Νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Μετά το δείπνο θα μεταφερθούμε στην περιοχή Μπέτον Χάλα, στις όχθες του Δούναβη, που φημίζεται για τη νυκτερινή ζωή της. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα ή για ποτό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
4ηΜέρα

4η Ημέρα

Τόπολα – Πύργος Άβαλα Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στο βουνό Άβαλα έξω από το Βελιγράδι όπου υπάρχει και ο πύργος του Άβαλα το πιο ψηλό κτίριο της Σερβίας και ένα από τα πιο ψηλά στην Ευρώπη! Από εκεί μπορείτε να έχετε μια πανοραμική άποψη της πόλης του Βελιγραδίου αλλά και της γύρω περιοχής. Θα δούμε και το άγαλμα του Άγνωστου Ήρωα. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε για την Τοπόλα, μικρή κωμόπολη με μεγάλη ιστορία. Είναι εδώ που ξεκίνησε η επανάσταση των Σέρβων εναντίον των Τούρκων αρχές του 18ου αιώνα από τον, γνωστό φιλικό Καραγιώργη Σερβίας. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία Αγίου Γεωργίου στο λόφο Όπλενατς, το εξοχικό του Βασιλιά Πέτρου που είναι μουσείο, το κονάκι του Καραγιώργη Σερβίας αλλά και το μουσείο Βασιλικό οινοποιείο. Επιστροφή προς Βελιγράδι και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Περισσότερα (+)
5ηΜέρα

5η Ημέρα

Βελιγράδι – Αθήνα. Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής . Άφιξη στην Αθήνα και μεταφορά με πούλμαν στο χώρο του σχολείου.
Περισσότερα (+)
Μοιραστείτε το:
You don't have permission to register